• Check for improperly installed fuse(s)
  • Check for blown fuse(s)
  • If “New Display” reads “32.0,” the tank is over filled [ video coming soon ]
  • If “New Tank” “Low Tank Level” LED is lit, there is not enough fluid in the “New Fluid Tank” to perform the exchange and New Fluid needs to be added to the tank
  • If “Used Tank” “High Tank Level” LED is lit, there is not enough room in the “Used Fluid” tank to perform the exchange and the tank needs to be emptied
  • Filter needs to be serviced
  • Screen on Extraction Wand needs to be cleaned
  • Bad connection to vehicle battery
  • Low vehicle battery
  • Extraction wand is kinked
  • Vehicle not running
  • No vehicle pressure present on gauge
  • Cooler lines are reversed
  • Vehicle transmission not at operating temperature
  • If the “Reverse Polarity” LED is lit, the battery connections to the vehicle are reversed
  • If displays read “LO BAt” then check the following…
  1. Check connection to the vehicle battery
  2. On Board battery is low
  3. Vehicle battery is low
  4. Battery connection cables are bad
  5. Improperly installed fuse(s)
  6. Blown fuse(s)
  • Fluid has been spilled into machine cabinet and needs to be cleaned out
  • Shuttle valve failure, call tech support @ 1-816-525-9263
  • On board pump failure, call tech support @ 1-816-525-9263
  • Kinked extraction wand
  • Filter needs to be serviced
  • Screen on Extraction Wand needs to be cleaned
  • Additional adapters are available from Symtech. Call us toll free at 1-816-525-9263
  • Valve on end of hose not opened
  • 3 to 5 second delay when valve is opened is normal
  • This is normal and occurs when the machine needs to catch up with the vehicle
  • Extraction wand not reaching the bottom of the vehicle pan
  • Vehicle pan has a “step” in it
  • Vehicle pan has a low capacity